Martien Boeijen, Geffen Noord Brabant

Martien Boeijen, Geffen Noord Brabant

Opnieuw klaar voor de Top? De tijd zal het leren….!!

martienboeijen.jpg 

Tekst Colla Alberts

                        Opeens was er dat berichtje in mijn mailbox bij pipa.be een daverende verrassing want het was niemand minder dan Martien Boeijen die mij nog niet vergeten was. Natuurlijk meteen een mail terug en zo ontstond er weer een uitwisseling van gegevens die weer sterker en sterker wordt en … met ook weer vertrouwelijke zaken. Wat mijn en vrouw en ik fantastisch vonden was het feit dat, ondanks Martien momenteel zelf niet in zulk een goed vel steekt, hij ons toch wilde feliciteren met de geweldige berichten welke wij kregen van de Oncologe die mijn vrouw na 5 jaar weer helemaal GEZOND verklaarde.

Voor mij telt, als iemand zo kan meeleven, zich kan inleven in een situatie bij een ander moet dat ongetwijfeld een fijn en goed mens zijn, wel na al die jaren kan ik dit alleen maar voluit onderschrijven. Martien was een begenadigd duivenliefhebber die de theoretische  kneepjes van het duivenvak net iets beter wist over te zetten in de praktijk zodat zijn duiven hem Naam & Faam brachten. Martien was een kleine Adonis die het Hart wist te veroveren van de lieftallige Dochter van een van Nederlands beroemdste Personen in de duivensport: Gijs Dolleweerd. Zij waren stapelgek op elkaar, trouwden en stichten een eigen Gezin. Martien kwam in dienst van Hermandad, werk dat hij met plezier vervulde ook al was en is het nou niet meteen het gemakkelijkste beroep. Natuurlijk kreeg hij uit de beste duiven van zijn Schoonouders maar dat baat niet als je er geen resultaten mee kunt behalen, als je geen vakman bent. Martien echter was een persoon die wist wat hij wilde, welke richting hij diende uit te gaan, koers die hij met de ijzersterke Dolleweerds wist aan te houden, er fenomenaal goede resultaten mee wist te behalen. Voor mij heb ik nog een uitslag van Chateauroux uit 1989 toen Martien & Willemien Boeijen in hun toenmalige woonplaats Heesch letterlijk en figuurlijk het hele concours aan flarden spelen met natuurlijk ook het Goud, Zilver en Brons, het betrof het concours ingericht door “Fondclub Tiel & Omstreken” met 779 duiven in concours op 9 september.

Hun uitslag was toen op het ‘eerste blad’ 1e, 2e, 3e, 5e, 6e, 10e, 11e, 23e, 42e, 49e, een superresultaat uiteraard. Maar ook Bergerac of Barcelona werden een prooi voor de gedreven “jonge diender”, toch steeg hen het succes nooit naar het hoofd, integendeel, ingetogen maar wel zelfbewust werd de weg naar de absolute TOP voortgezet. Dan kwam er een hapering in zijn opmars, de oorzaak had zulke enorme impact op hun Gezin dat proberen weer helemaal “de oude” te worden prevaleerde en terecht. Tegenslagen die Martien en zijn Vrouw echter sterker dan ooit tevoren maakte, zich niet onder laten krijgen ondanks vaak hevige, ja ondraaglijke pijn toch de moed er in proberen te houden.

Nu schrijven we 2013, zijn we net weer vertrokken voor een nieuw seizoen, een jaar dat het leven van hun beiden heel anders ziet verlopen, Martien immers heeft na zoveel malen vallen en weer opstaan in samenspraak met zijn Artsen en Meerderen, de Dienst, het Politiewerk dat hem zo na aan het hart lag, vaarwel moeten zeggen, het ging eenvoudigweg niet meer, een beslissing die eigenlijk al enkele jaren eerder genomen had moeten worden maar Martien wilde absoluut niet aan de kant gaan staan. Nu hebben zij tenminste niet meer de dagelijkse stress, kan Martien zich volledig focussen om weer op zijn vernieuwde hok proberen de weg naar de Top opnieuw in te slaan, gewoon ook weer hun leven een andere invulling te geven. Ik weet welke supergoede duiven hij op zijn hok heeft, daarbij nog enkele gerichte aankopen gedaan zodat wellicht al in 2013 maar absoluut in 2014 zijn naam weer in de uitslagen te zien zal zijn op de plaats waar hij thuishoort, op het eerste blad en ook nog in de eerste helft van dat blad van de uitslaglijst.

Soms kan een mail na zoveel jaren je eigen wereld helemaal veranderen, zo gebeurde ook met Martien, ons contact is weer prima, we houden elkaar op de hoogte en proberen volop te genieten van de schoonheid welke onze sport in zich bergt, het is immers niet alleen maar duiven spelen, o neen, de hele range met verzorging, het oppassen, het gezond houden de nodige aanpassingen aan het hok, u kent het toch immers allemaal, wel hier kunnen Martien en ik prachtig over mailen en praten daarnaast natuurlijk over zaken die je alleen toevertrouwt aan mensen die je ook volkomen vertrouwen kunt, wel wij kunnen het samen goed vinden, beter is bijna onmogelijk.

Ook dat is Duivensport, op een vriendschappelijke manier met elkaar omgaan, niet alleen maar kijken naar de al dan niet behaalde uitslagen, neen, ook de Mens achter de duivenliefhebber proberen in je hart te sluiten dan wel er respect voor kunnen opbrengen. Martien zal zeker terugkeren aan de Top, daar twijfel ik geen seconde over, zijn naam zullen we weer zien opduiken, zal er bij velen weer een “heb je het gezien Martien Boeijen staat weer aan de kop van de uitslaglijst” gevoel komen, een blijk van Her- en Erkenning dat we hem zo supergraag gunnen.

Martien, en je lieve Vrouw, probeer jullie optimisme overeind te houden, jullie zullen het nodig hebben de komende weken en maanden maar met jullie leeuwenmoed gaat dit lukken. Welkom terug in de Hogeschool van de Duivensport, Welkom terug als graag gezien Sportvrienden.

Als extra Eerbetoon plaats ik een foto uit 1981 (!!) van Martien met die andere Grootheid in de sport Marcel Braakhuis Zaliger uit Heer. Familie Boeijen - Dolleweerd,  het moge u waarlijk Goed gaan, probeer zo gezond als mogelijk te blijven, doseer jullie inspanningen en ga Genieten van Uw Leven, we zullen jullie ‘remonte’ zeker blijven volgen, hopelijk wordt de Successtory voortgezet in Geffen, van ONS mag het….!!!