Mathieu COX uit Stein winnaar bij NIC 2404 Olijftak te Beek

Barcelona Ranking Internationaal  2012 – 2013 – 2014

Mathieu COX uit Stein winnaar bij  NIC 2404 Olijftak te Beek

Tekst Colla Alberts

Deze internationale Ranking wordt verzorgd door pipa.be waarvoor wij hen ten zeerste erkentelijk zijn want het opent vele deuren, legt onbarmhartig de vinger op de open wonde maar is tegelijkertijd ook een “ode aan de duiven die dit klaarspeelden”. Voor ons is van belang de eindstanden Internationaal, Nationaal, Limburg en natuurlijk het allerbelangrijkste de klassering in ons NIC  2404 Olijftak Beek. Tijdens het napluizen van de uitslagen werd het mij opnieuw duidelijk hoe weinig duiven er zijn die 3, 4 of 5 maal wisten te scoren op deze  El Classico Barcelona, het is zeker niet evident want wisten nog 446 duiven in het klassement over 3 jaar plaats te nemen, over 4 jaar waren er dat nog 133 duiven terwijl de ranking over 5 jaar nog 38 dappere duiven de revue ziet passeren. Uiteraard zijn er duiven die slechts 1 of tweemaal gespeeld zullen zijn geworden maar veeleer zal het toch een kwestie zijn geweest van wel willen maar niet kunnen zeker als men de gevestigde namen in de diverse rankings terug ziet keren.

We beginnen met 3 jaar Barcelona voor wat betreft de liefhebbers die bij NIC 2404 Olijftak Beek hebben ingekorfd;

1e Mathieu Cox uit Stein, 18e NL, 3e Limburger, 1e Olijftak.  Opnieuw een parel aan zijn reeds rijk bezette kroon want deze zal naast zijn Nationale zege uit PAU van enkele jaren geleden zeker niet misstaan. Mathieu, Tjeu voor zijn vrienden is een liefhebber die bijna altijd duiven mee heeft. Je hoort hem nooit zaniken over ligging, lossing en zoveel andere zaken meer “als je de duiven afgeeft aan de inkorftafel heb je niets meer te vertellen” is zijn Credo en gelijk heeft hij. Ook op de programmavluchten zie je zijn naam plots opduiken ja zelfs een Afdelingsconcours plots gewoon winnend afsluiten, zijn duiven zijn alleskunners maar zijn grote Liefde is toch het spelen op  de grote Nationale- & Internationale vluchten waar hij voor naar Beek gaat samen trouwens met zijn vrienden uit Stein die zelfs met zovelen zijn dat ze steeds bij elkaar aan dezelfde tafels plaats nemen. Een vriendengroep die elkaar tijdens de vluchten bestrijdt op ‘leven en dood’ maar  WEL altijd samen zitten, Duivensport zoals het eigenlijk altijd hoort te zijn. Iedereen gunt het hem ook van harte, rustig nooit schreeuwend maar wel keihard spelen, als je vóór Tjeu op de uitslag staat zit je in alle andere uitslaglijsten gegarandeerd ook op het hoogste niveau. Deze Leidersplaats toont meteen de sterkte aan van zijn duiven, gebouwd als het ware om 12 of meer uren in de lucht te blijven ‘hangen’, de duiven waar iedereen van droomt.       Proficiat Tjeu.

2e Comb. Will Beckers – Willems, Sittard, 21e Nederlandse duif, 4e Afdeling Limburg en 2e in Olijftak Beek.  Voor velen en dus ook voor mij geldt dat Will Beckers en zijn charmante eega Fienny een waar duivenparadijs hebben geschapen in Sittard, prachtige open hokken want Will kan onmogelijk de duiven verzorgen in een gesloten hok, daar heeft hij de ‘lucht’ helaas niet meer voor. Samen met zijn grote vriend Lou Fijen, zelf een begenadigd liefhebber met talloze triomfen op het programmaspel, is zijn prachtige bloementuin als een oase voor zijn gevleugelde vrienden. Maar vooral is Will de man achter de Stichting Fondduiven Limburg en het plaatsen iedere week van de diverse Samen Spel en Provinciale  uitslagen. Zeer jammer was het toen hij enkele jaren geleden door het vergeten in te vullen van de Duivinnen op Marseille hij een Nationale Zege aan zijn neus voorbij zag gaan hoewel zijn ‘meisje’ de latere winnaars ruimschoots vóór zat, deze terechte beloning was hem door iedereen gegund. Will Beckers – Willems was trouwens in 2011 ongenaakbaar op vooral Barcelona, zij wonnen de beker van Vlaanderen voor de 10 eerst getekenden van Barcelona met grote overmacht. Nu echter heeft hij bewust enkele stappen teruggezet, het gaat immers niet meer om meer dan 60 duiven te houden dus heeft hij ware super duiven van de hand gedaan, toch ben ik er persoonlijk rotsvast van overtuigd dat 2015 wel eens kan uitgroeien tot het beste seizoen dat hij ooit ‘gedraaid’ heeft, zijn vakmanschap immers is immens groot. Proficiat dus ook aan deze Gouden Combinatie Beckers-Willems onze vrienden van de Oude Heiweg.

3e Colla Alberts, Gronsveld, 32e Nederlandse- 6e Limburgse & 3e duif in Olijftak Beek. Met zijn hokbestand van 12 duiven was dat een droom die werkelijkheid werd, het gemiddelde sinds de eerste deelname aan Barcelona in 1992 is nog steeds boven 50% mede omdat  de laatste 3 jaar steeds 50% prijs werd gevlogen, telkens door het kleine blauwe duivinnetje dat de Erenaam “Blue Barcelona” heeft gekregen. Ontzettend blij waar het normaal bijna onmogelijk is om zoiets te presteren met zo weinig duiven, opnieuw wordt onderstreept dat duivensport geen loterij is waar men zoveel mogelijk duiven moet inkorven om “altijd prijs” te scoren. Trots..? Apentrots is een veel beter woord met deze knalprestatie waar opnieuw weer eens werd gedemonstreerd dat ook liefhebbers met wellicht het allerkleinste aantal duiven ter wereld  TOCH goed kunnen scoren.

4e Demandt & Zn, Spaubeek die werd afgevlagd als 57e Nederlander, 13e Limburger & 4e in Beek. Deze Familie behoort al jaren tot de betere liefhebbers in ons Bronsgroen eikenhout, vele Ereplaatsen wisten zij naar het pittoreske dorp langs de autobaan te brengen waar trouwens duivensport nog steeds hoog in het vaandel staat bij velen. We wensen de Familie natuurlijk van Harte Proficiat met deze unieke prestatie midden tussen het ‘geweld der groten’ in onze geliefde duivensport.

5e  Theo Daalmans, Elsloo uit HET duivendorp sedert mensenheugenis. Theo zetelt op de 64e plek als Nederlander, 14e Limburger & 5e bij Olijftak Beek. Opnieuw heeft deze Nationale winnaar van IRUN en ontelbaar veel Ereplaatsen zich in de kijker weten te spelen, een ‘winnaar’ die zeer veel doet voor zijn sport. Natuurlijk feliciteren wij Theo van ganser harte want opnieuw liet zijn duif zien tot zeer veel in staat te zijn.

Op plek 6 Theo & Hai van de Weerdt uit Meerssen, als 90e Nederlander, 22e Limburger & 6e in Beek  zien we twee Grootmeesters van de Internationale vluchten staan, Nationale winnaars met een stam duiven die verspreidt en bekend is over de halve wereld, twee toppers zonder weerga. Opnieuw dus een huzarenstuk van beide broers die toch zo weinig tijd hebben want hun drukbeklante Bakkerij heeft ten allen tijde voorrang, Proficiat aan beiden.

Als 7e werd Eddy Hoedemakers uit Geleen afgevlagd, 94e Nederlander, 24e Limburger en 7e in Olijftak Beek. De voorzitter van de ZLU was al meerdere malen Nationaal winnaar, een vedette die zowel als liefhebber en als mens nooit naast zijn schoenen is gaan lopen, een aimabel man dus die we zijn successen allemaal van ganser harte gunnen. Van harte proficiat Eddy met deze nieuwe parel.

8e  Sandra & Toon Deckers uit Meers,  104e Nederlander, 28e Limburger & 8e in Olijftak geeft opnieuw cachet aan deze twee liefhebbers waar vooral Sandra een ‘echte duiven liefhebster’ is geworden. Ze hebben Nationale zeges op hun naam staan + een hele sliert Ereplaatsen zoals nog recent een 2e & 3e Nationaal in 2015…..!! Toppers dus die wij van harte feliciteren met deze prestatie.

 

Barcelona Ranking 2011 – 2012 – 2013 – 2014  NIC 2404  Olijftak Beek

 

1e Theo Daalmans, Elsloo ..!!! Als 16e Nederlander, 3e Limburger maar 1e in Beek waar hij de Eer van De Olijftak extreem hoog heeft gehouden precies zoals het een Nationale Winnaar betaamt, gedegen maar vooral precies letten op alle mogelijke details om zijn duiven zo optimaal mogelijk mee te sturen naar deze Spaanse Droom in Catalonië, fantastisch Theo zeker nu je dat als enigste is gelukt, wat een duif en wat een liefhebber, hier nemen we zeer diep onze hoed voor af. De felicitaties van ALLE  inkorvers op deze Internationale vluchten in dit eveneens befaamde NIC 2404 bieden wij je aan, we gaan het in 2015 weer meemaken, eindelijk weer een Primus Inter Pares van Barcelona mogen begroeten is toch mee het  grootste wat je kunt behalen in onze sport. Dan ga je zetelen op een troon die bestikt is met goud en parels maar ook deze super prestatie met 4 vermeldingen is al een beetje buitenaards. Van Harte Theo…!!

 

We hopen dat ALLEN  die hun duiven op de internationale vluchten bij NIC 2404 inmanden een fantastisch seizoen 2015 mogen beleven, we bedanken Bestuur, harde werkers en “onze Dames” Hanny & Wilma voor alles wat zij voor ons liefhebbers uit alle windstreken doen. Tot over enkele maanden als met PAU de eerste vlucht weer op het menu staat. Ik dank u voor uw aandacht en feliciteer, mede uit Uw naam, alle winnaars zoals vermeldt in deze ranking en reportage.