Johnny Hessels (Rijckholt)

Johnny  Hessels, Rijckholt: Superieur op Charleville

1e, 2e, 6e, 13e, 25e, 225e, 276e in Samenspel Valkenburg

Bij “Limburg Totaal” met 15.069 duiven & 763 liefhebbers

Een overrompelend Succes met 2e, 3e, 89e, 488e, 718e

 johnnyhessels.jpg

Tekst Colla Alberts

 

                        Welk een Meesterschap legde Johnny op deze vlucht aan de dag, niemand die zijn wiel kon houden in Vereniging De Eendracht te Margraten en Samenspel Valkenburg. Ook in de competitie Limburg Totaal van mijn vriend Will Beckers was hij formidabel. Alleen dhr Smith uit Landgraaf had een duif die nog sneller was. Ook deze liefhebber feliciteer ik van harte.

Weer is bewezen dat de “Orleans” van Johnny niet alleen maar goed was om de 1e Provinciaal uit de stad van de Franse Heldin ‘Jeanne ‘d Arc’ te behalen, neen hij heeft een resem Zonen en Dochters op de duivenaarde geplaatst die hun gewicht in Goud waard zijn. Zo ook van deze Charleville, een kleinzoon pakte de bloemen en het Goud terwijl het Zilver naar een Zoon van deze super uit 2005 ging. Johnny staat in Rijckholt en Gronsveld al vele jaren onbedreigd op een koppositie, er worden wel eens schuchtere pogingen ondernomen om hem van die troon te stoten maar dat lukt niet zo gemakkelijk. Hij is een liefhebber die de ‘stiel’ geleerd heeft van zijn Ooms langs Moederszijde, Laur, Math & Jean Doyen waren immers geweldig goede liefhebbers en vooral Noonk Jean was een topper zeker op vluchten als München was het zeer vaak kwaad kersen eten met Noonk Jean die trouwens bij hen inwoonde, Jean was immers een verstokt vrijgezel. Daarnaast leerde Johnny ontzettend veel van zijn overbuurman Giel Aarts die in de Limburgse duivenwereld een naam had die klonk als een klok. Zelfs vandaag nog praten Johnny en ik nog geregeld over de waarheden welke Giel met zijn scherpe geest boven water toverde, waarheden die ook vandaag nog volop hun geldigheid hebben bewezen.

Al de hoger genoemden leven niet meer net zoals zijn Vader Remy die een van de fanatiekste supporters was. De Moeder van Johnny laat ook vandaag nog de Jongen buiten vliegen want John werkt hele dagen en moet vaker overwerken zodat de hulp van zijn Moeder onmisbaar is.

Johnny stopte met voetballen terwijl hij was doorgedrongen tot het Limburgs Elftal, al zijn aandacht ging uit naar zijn duiven, ontelbaar de Ereplaatsen en Overwinningen die hij behaalde, deze overwinning doet hem dubbel goed want hij voelt zich bij De Eendracht Margraten als een vis in het water, de sfeer hier is geweldig, hij is superblij dat ik hem hier heb weten binnen te loodsen. De wrange smaak echter van 2011 is nog steeds niet weggepoetst en gelijk heeft hij maar als je antwoord zoals Johnny doet is dit wel de beste manier om die slag toen vol onder de gordel weg te spoelen.

We gunnen het Johnny van ganser harte, hij verzorgt immers altijd onze Post & de duiven als wij op vakantie zijn, doe het maar eens zeker als in Mei en September het seizoen voor Johnny volop bezig is, nooit geen bezwaar, het enige wat hij zegt is “amuseer jullie en kom veilig weer naar huis”. Dat tekent Johnny ten voeten uit, bescheiden en behulpzaam maar ook met een vastberadenheid proberen de duiven naar zijn hand te zetten, niets is hem dan te veel.

Johnny en Moeder Hessels-Doyen, nogmaals van harte en zorg dat dit nog enkele keren gaat lukken, keren die oude tijden van weleer weer terug toen jij week in week uit rats aan de kop speelde met elk jaar minimaal 2 zeges. Geniet van deze unieke prestatie en … wees zuinig op die oude rakker. Zelf heb ik ook mogen profiteren van de klasse die zijn duiven in overvloed hebben, mijn ‘602-2009 die in 2012 voortreffelijk presteerde met prijzen van St Vincent & Narbonne en een absolute kopprijs haalde van Barcelona en dus een onvervalste 3 op 3 scoorde, wel deze duivin heeft als Moeder een duivin van Johnny, ik heb nu zelfs 4 duivinnen uit die zelfde duivin met 4 verschillende doffers…!!!

Zo doen Johnny en ik dat al vele jaren, ruilen of ‘lenen’ is geen enkel probleem zowel bij Johnny als bij mij, Johnny is al vele jaren een graag geziene Vriend in ons huis.

Deze Charleville heeft hem dus dubbele bloemen gebracht de 1e en een duif die geklopt werd door een hokgenoot zoals velen schrijven alleen maar om te proberen een paar euro extra te vangen, Johnny speelt niet voor geld, op Heuvelland speelt hij absoluut geen duiven en af en toe op de WeFo maar dat hoeft voor hem ook allemaal niet “als ik goed mee kan doen in mijn vereniging en Samenspel Plus nog eens in Limburg Totaal en straks op de provinciale vluchten hoeft de rest voor mij niet zo nodig, ik zie het wel en … ik hoef voor de “verkoop” geen ronkende namen aan mijn duiven te geven, als ik mijn duiven elke week prima op de lijst zie staan ben ik dik tevreden”. Johnny, nogmaals een hartelijke felicitatie en blijf genieten van je Duiven en je Sport. En .. blijf  ALTIJD denken aan de Overbuurman….!!!