Pie Schepers Stein Nederlands Limburg

Pie Schepers, Stein Nederlands Limburg:

“82. jarige still going strong”

 pie-schepers.jpg

Tekst Colla Alberts

 

                        Met gepaste trots presenteer ik u vandaag een klein portret, u mag het ook gewoon “loftrompet” noemen, over en van een geweldig sympathieke Liefhebber die we allemaal wel een beetje in ons hart hebben gesloten. Pie is intussen 82 jaar, oud wil en durf ik niet zeggen, laten we het maar houden dat hij “in de overgangsjaren is aanbeland”. Sedert Pie er alleen voor staat kon hij ofwel gaan zitten kniezen en wegdeemsteren of zichzelf moed inspreken en verder gaan op de weg die hij samen met zijn lieve vrouw zo vele jaren was gegaan. Pie hield enorm van zijn schat maar dat hoefde toch niet te veranderen ook al was zij niet meer bij hem op deze wereld maar zat nu als een Prinses aan het Altaar van de Heer. Moge Zij Rusten in Vrede.

Pie bleef dus zijn verhalen schrijven, verslagen maken voor Samen Spel Maaskant die in Pie Schepers een formidabele ambassadeur hebben, tot ver over de grenzen worden immers zijn verslagen gelezen, een Gratis promotie van het beste soort. Pie start nu ook weer met zijn fijne “WeFo Limburg verslagen”, elk jaar belt hij mij om te zeggen dat hij er mee wil stoppen maar even zo vele malen breng ik hem aan zijn verstand dat duizenden liefhebbers met plezier zijn verhalen als het ware opslurpen, dan zou het toch zonde zijn om er mee te kappen.

Goddank luistert deze inmiddels 82. jarige af en toe naar mij want laten we eerlijk zijn, met Pie is een sterke vleug humor nooit niet  ver af. Ook voor hem zelf is het prachtig, nu immers  MOET  hij een van 3 (!!!) laptops aanzetten en dus op een fijne wijze weer een paar uur verder, een mooiere vrijetijdsbesteding is toch niet denkbaar. Jan Schmitz is een van de vele vrienden van Pie die op maandagmorgen bij hem langs gaan, een stuk heerlijke pruimenvlaai, een lekkere kop koffie en de voormiddag is alweer op een super plezierige wijze voorbij. Dat is dus “Pie met de Gouden Pen” maar we hebben ook een:

“Pie als Gouden Duivenliefhebber” die tot de 10 besten van Limburg hoort want zijn uitslagen zijn formidabel maar wat mij telkens weer opvalt is dat enorm hoge gemiddelde, hoeveel prijzen hij elke week weet te halen zowel in zijn Samenspel als ook bij WeFo Limburg die toch “de Hogeschool van de Limburgse Duivensport” genoemd mag worden maar ook op vele Provinciale Vluchten scheert Pie telkens weer zeer hoge toppen, kortom, een Super van de bovenste plank.

Oude koeien ga ik niet meer uit de sloot halen, neen ik presenteer u de uitslag van de eerste vlucht in 2013 in zijn Samenspel Maaskant, de vlucht dus uit Marche van zondag 14 april.

Er waren 1.155 duiven in concours ingekorfd door 50 liefhebbers, op de uitslag staat fraai maar ook zeer duidelijk te lezen dat Pie Schepers uit Stein er 20 mee had en maar liefst 11 prijzen wist te scoren: 14e, 17e, 29e, 53e, 60e, 78e, 93e, 112e, 207e, 247e en u weet de norm is hier 1:4 zoals in heel Nederland gangbaar is. Zijn eerste duif liet de bekende piep horen om 13.54.14 uur en zijn 11e prijsduif om 13.58.00 wat betekent dat in 3 minuten en 46 seconden deze 11 duiven thuis waren, ga er maar eens aanstaan, ik geniet van zulke uitslagen!! Ook provinciaal speelt Pie fenomenaal feit wat ik u later dit jaar nog wel eens ga aantonen want deze 82. jarige is een waar “Uithangbord” voor onze sport, gewoon lekker met de duiven bezig zijn, geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten, neen, Pie LEEFT immers volop. Hij maakt nooit ruzie, zit ook niet met een mes treinwagons te bekrassen of zitplaatsen te verscheuren, neen, Pie is net als ALLE Duivenliefhebbers een vredelievend persoon, gewoon een superfijne gast om mee om te gaan.

Zijn grote geheim is het “bietensap” wat hij zijn duiven voorschotelt, ze blijven er gezond bij maar ook de topvorm wakkert hij op deze manier aan zonder dat het hem een pak duiten kost, Pie is het levende voorbeeld van hoe Gezond het houden van duiven wel niet is, een mooiere hobby kan hij zich niet voorstellen. Zijn soort duiven is zijn grote geheim, neen ze hebben geen GROTE  NAMEN in hun afstamming staan maar om dit te compenseren vliegen zij die “ Gouden Stamboom Duiven” finaal van de kaart. Pie is dus wat we plegen te noemen een TOPLIEFHEBBER  die elk jaar vrachten Edelmetaal naar huis moet slepen, van de vele malen dat hij Podia moet beklimmen blijft hij fit. Jan Schmitz is al vele jaren een goede vriend van Pie, samen ruilen ze weleens een duifje waar beiden dan wel bij varen, Jan is zelf ook een liefhebber die bij de Top15 van Limburg staat en over hem zal ik binnenkort wel eens publiceren in deze artikelenreeks waaruit zoals ik nog maar eens wil benadrukken op geen enkele wijze iets mag van worden overgenomen, alleen Fabrice Carlier maar voor de rest geldt Copyright.

Beste sportvrienden, we hebben vandaag kennis kunnen nemen van een Man die de eerste 25 jaar niet uit de duivensport mag stappen, wij hebben immers nood aan zulke personen als Pie, geen blaaskaak maar iemand die geniet van het leven, ZIJN Leven en van zijn duifjes die graag voor hun baas een extra vleugelslag maken wat resulteert in gewoon topresultaten. Jan bedank ik voor het doorsturen van de foto’s  die ik dan wat heb bewerkt, er tekst op geschreven maar de fotograaf is dus wel degelijk Jan Schmitz uit Stein.

Pie Schepers, moge de wekelijkse Zwarte Pruimenvlaai je smaken, samen met je vrienden nog heel lang genieten van de duiven en de sport, van je schrijverij over de vluchten maar vooral van het  LEVEN….!! Het ga je goed vriend Pie.