Voorjaarsbeurs 2015 is weer passé

Voorjaarsbeurs 2015 is weer passé, op naar editie  “21”  in 2016

Door Colla Alberts

Voor de 20e maal lag de naam van ‘organisator’ Pieter Kos op ieders tong, de lofzangen waren niet van de lucht net zoals in al de voorgaande aan de orde was, een groter compliment is niet denkbaar, proficiat Pieter & Carolien. Als je ALLE edities hebt meegemaakt is er natuurlijk altijd een moment dat blijft hangen, dat je nooit meer vergeet maar bij de Voorjaarsbeurs wordt elk glorieus moment meteen weer overklast bij de volgende editie, wij mogen gerust stellen dat deze 20e editie een Voltreffer was zoals niet eerder gezien. Zaterdag kon je letterlijk over de hoofden heen lopen, de stands en gangen puilden uit, de terrasjes waren somtijds ‘propvol’ bijna leek het of er in die mensenstroom geen doorkomen aan was.

Wat wil je als ‘Inrichters’ eigenlijk nog meer..?? Tevreden gezichten tenminste van al diegenen welke bij ons in de stand een praatje kwamen maken, een kopje koffie of fris gebruiken en over onze duivensport ‘klappen’, of het nou bezoekers uit België of uit Berlijn waren zoals bijvoorbeeld de bijna 47. Jarige Marco met zijn beeldschone vrouw of die twee broers uit Bazel, neem de Nationale winnaars Hein, Hein & Hein, of Harrie & Harry met al die tientallen anderen. De zeer vele bezoekers, trouwe gasten van de Voorjaarsbeurs, uit Thüringen, de vele Engelsen die weten dat juist hier in het eerste echte weekend van maart koopjes te halen zijn maar ook toekomstige topduiven aan zeer vaak democratische prijzen. Hoeveel goede duiven zouden juist hier tijdens de Voorjaarsbeurs in het verleden al van eigenaar zijn verwisseld, een inschatting maken is bijna ondoenlijk maar wat we wel weten is dat zeer vaak bekende gezichten een kraam huren om hun jonge duiven te presenteren en … dat Jaar na jaar…….!!

Toen Pieter Kos dit idee lanceerde verklaarden velen hem gewoon voor gek, dat zou zeker geen stand houden terwijl ik NU zonder problemen de stelling mag poneren dat juist dankzij deze ‘gouden greep’ de Voorjaarsbeurs veel aan Charme en Aantrekkelijkheid heeft gewonnen, inderdaad een echte stimulans voor velen om ook maar eens een bezoek te brengen na het horen van de vele verhalen en anekdotes , de huidige  situatie heeft haar plaats weten te veroveren waar juist vele duizenden speciaal naar uit zien, als het ware naar toe leven.

Pieter & Caro, zij beiden hebben de Voorjaarsbeurs niet alleen maar een gezicht maar vooral ook een Ziel gegeven, hier voelt zich niet alleen iedereen thuis maar hangt er die aparte sfeer die ons allen Hartelijk Welkom lijkt toe te roepen, een magische ambiance welhaast. Beiden wil ik bedanken voor de manier op zij Standhouders & Exposanten maar ook U vriend bezoeker tegemoet treden, reden te meer om NU al de steven te richten naar het Jaar 2016 maar eerst gaan we het duivenjaar 2015 starten want de Voorjaarsbeurs is immers de ideale opmaat zoals in de voorgaande jaren ruimschoots bewezen.

Bedankt waar wij u allen zonder enige uitzondering een bijzonder Gezond en Goed Jaar wensen. Tot volgend jaar..!!!